Chocolate Roll

 
 

Ben jij al klaar voor de feestdagen? Maak onze celebration cake extra feestelijk door er een chocolate roll van te maken! Super leuk voor op tafel tijdens speciale momenten.

Lees hieronder het uitgeschreven recept. Wil je het recept bewaren voor later? Dan kun je hem ook downloaden onderaan de pagina.

 
 
 

Ingrediënten

Coffeelicious Celebration Cake Bakmix
90 gram gesmolten witte chocolade
120 gram roomboter
320 gram poedersuiker
45 milliliter slagroom
1/2 theelepel vanille

Heteluchtoven

23 minuten op 175 °C 

Bereiding

Volg het recept achter op de bakmix, maar giet het mengsel in een rechthoekige bakplaat. Zorg dat je het bakpapier ruim over de randen vouwt. Sla de luchtbubbels uit de bakplaat en bak het af. Haal de cake uit de oven en draai het op z’n kop op een ander stuk bakpapier en pel het bakpapier uit de oven er voorzichtig af. Laat de cake 15 minuten afkoelen en snijd een lijn op 3 centimeter van de kant. Smeer tot de lijn een chocolade topping of jam naar keuze. Rol het voorzichtig. 

Voor de white chocolate topping gebruikt door Chef Joan: Meng 90 gram gesmolten witte chocolade, 120 gram roomboter (kamertemperatuur), 320 gram poedersuiker, 45 milliliter slagroom en ½ theelepel vanille. Mix alles goed tot het geheel romig is; ongeveer 7 minuten met een elektrische mixer. 

Tip!

Versier met vers fruit of chocolade schaafsel! Voor de feestdagen kun je deze boomstam extra feestelijk versieren.

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept