Lemon Celebration Cake

 
 

“Lemon is one of my favourites too… I remember after school in Ireland my mum would take me for tea in a little teahouse in the village and I would always want lemon roll. This lemon cake tastes just the same.”

- Chef Joan

 
 
 

Ingrediënten Cake

225 gram boter
225 gram witte basterd suiker
225 gram zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
4 Eieren
Citroen rasp van 2 citroenen

Ingrediënten Topping

225 gram poedersuiker 
100 gram boter 
2 eetlepels melk

Heteluchtoven

30 minuten op 160 °C

Bereiding

Klop met de mixer suiker en boter zacht tot het romig en licht van kleur is. Voeg de eieren één voor één toe en klop tot het is opgenomen. Voeg bij het laatste ei een eetlepel bakmeel toe om schifting te voorkomen. Vervolgens voeg je de rest van de bloem toe en de citroenrasp. Mix dit niet maar vouw het er voorzichtig doorheen. Bak het in twee bakvormen af in de oven en laat goed afkoelen wanneer klaar. Mix in de tussentijd alle ingrediënten tot luchtig en romig. Wanneer de cake is afgekoeld smeer je er een laagje topping overheen en lemon curd (zie de website voor een homemade recept!). Zet de tweede cake hier bovenop en decoreer naar wens met de rest van de topping.  

Tip!

Gebruik voor de versiering citroenschil door dezevoorzichtig in dunne stukkente schillen. Leg dit in een pan met 40 gram suiker en 100 gram water en blijf roeren tot de suiker is gesmolten. Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen. Laat vervolgens 5 minuten afkoelen op een schoon oppervlak.

 
 

 

Laat ons weten wat jij van het recept vindt door jouw eindresultaat te delen!

 

Coffeeliciousrecept