Welkom bij Hightealicious

Hightealicious is een tea room die zich bevindt in Het Patriciërshuis aan de Wolwevershaven 9 te Dordrecht. Bij Hightealicious wordt alles elke ochtend vers gebakken door de Ierse chef en mede-eigenaar Joan. De geur van scones, soda bread en allerlei lekkernijen komen je tegemoet bij binnenkomst.
Bij de high-tea worden bijpassende theesoorten geschonken. Behalve de traditionele high-tea is er ook de mogelijkheid voor een “celebration” high-tea. Dit wordt meer feestelijk aangekleed voor “special occasions” zoals de baby shower, vrijgezellen party of verjaardagen.

Unieke locatie

Met uitzicht op het drierivierenpunt!

Op deze plek komen drie grote en één kleine rivier samen. Het Drierivierenpunt, zoals deze plek wordt genoemd, is dus feitelijk een vierrivierenpunt. Met 150.000 passerende schepen is dit het drukste bevaren knooppunt van Europa.

Hightealicious bevindt zich in een waanzinnig mooie museum; Het Patriciërshuis.

In het Havengebied van van de historische binnenstad van Dordrecht en aan de oevers van de oude Maas bevindt zich het monumentale pand Wolwevershaven 9. Verborgen achter de gevel treft u een unique patriciërshuis aan met veel originele stijlelementen.

In dit intieme huismuseum in Dordrecht krijgt u een indruk van een Dordts Patriciërshuishouden aan het eind van de achttiende eeuw. Van de kelder tot zolder maakt u een tijdreis en ontdekt u bijzondere en vooral originele details, schilderen en tekeningen. Jaren lang werd het rijksmonument als woonhuis gebruikt, maar de laatste bewoners, de familie Gooshouwer, hebben de authentieke woning en de bijzondere achttiende eeuwse privécollecties opengesteld voor het publiek.

Lopend door de lange gang passeert u de knusse keuken waarin Joan druk bezig is met het bereiden van high-tea's.

Daarna volgen de eetkamer en de prachtige Maaskamer. De ronde Maaskamer heeft een uniek uitzicht op het drukst bevaren drierivierenpunt van Nederland. Links de Oude Maas, Rechts de Beneden Merwede en rechtvooruit stroomt de Noord. Ontdek tijdens uw high-tea ook de fraai weggewerkte details in de kamer.

Menukaart

High tea menus

-       Traditional High Tea                                                  € 28,95*

Beste soorten thee, fingerfood sandwiches, scones met clotted cream and jam, cakes and pastries.

-       Celebration High Tea                                               € 33,95*

Beste soorten thee, fingerfood sandwiches, scones met clotted cream and jam, cakes and special pastries in de sfeer van bijvoorbeeld een baby shower, een verjaardag, een jubileum, een vrijgezellenfeest etc.

-       Say Yes To The Dress Afternoon tea                          € 33,95*     

Per 1 maart boek je een pas sessie bij La Nova Bruidsmode, aansluitend geniet je van een exclusieve bridal high tea bij Hightealicious en krijg je een exclusieve goody bag mee naar huis met daarin o.a. goodies van de Douglas, La Davina beautysalon, voucher voor La Lova Bruidsmode en een exclusieve kortingsvoucher voor Barouffe Bags.

* wij serveren op aanvraag ook een lactose- en of glutenvrije high-tea. Hiervoor berekenen wij 5,- toeslag per high-tea. 

Reserveren

Op maandag tot en met donderdag zijn wij gesloten (m.u.v. groepen, hiervoor graag reserveren

Mocht u verhinderd zijn dan graag de dag van te voren aangeven dat u niet aanwezig kunt zijn. Anders worden er kosten in rekening gebracht.

Let op:
Een high tea is pas definitief bevestigd wanneer wij u een bevestiging toe sturen vanuit onze emailadres info@hightealicious.

Museum Het Patricierhuis is een prachtige rijksmonument met een unique uitzicht op de drierivierenpunt. Echter heeft deze prachtige locatie ook haar beperkingen omdat het een woonhuismuseum is heeft het geen plek voor kinderwagens en ook geen verschoningsplek voor kinderen. Het is om die reden helaas geen kindvriendelijke omgeving. Hier graag rekening mee te houden wanneer u een reservering maakt.