Duurzaamheid

Wij focussen niet alleen op het maken van heerlijke gerechten en smakelijke lekkernijen, maar ook op duurzaamheid. Wij geloven dat het mogelijk is om van lekker eten te genieten en tegelijkertijd de impact op het milieu te verminderen. Duurzaamheid staat centraal in alles wat we doen, van de ingrediënten die we gebruiken tot de manier waarop we onze operationele processen beheren.

We willen niet alleen onze klanten inspireren om duurzamere keuzes te maken, maar we willen ook een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in de horecasector. Daarom streven we ernaar om voortdurend te leren en te innoveren op het gebied van duurzaamheid. We blijven ons inzetten om onze impact op het milieu te verminderen en een positieve bijdrage te leveren aan de gemeenschap waarin we actief zijn.

VISIE & MOTIVATIE

Als familiebedrijf willen wij de wereld als een mooie plek achterlaten voor onze volgende generaties. Dit betekent voor ons ook helpen waar wij kunnen om te verduurzamen. Sinds onze eerste dag zijn wij hier al mee bezig maar we hebben nog een lange weg te gaan! We leren niet alleen van onze collega’s in de horeca, maar ook van onze leveranciers en andere sectoren. Hieronder is te lezen wat wij op dit moment doen om ons steentje bij te dragen en onze toekomstplannen. Zo hopen wij Coffeelicious op een zo’n duurzaam mogelijke manier te kunnen runnen. Niet alleen als de familie achter ons bedrijf, maar ook de familie van collega’s en gasten binnen ons bedrijf. 

DOELEN & TOEKOMST

We weten dat we nog veel stappen kunnen zetten om nog meer bij te dragen aan onze impact op het milieu. Ons doel is dan ook om te blijven groeien en te blijven leren. Enkele dingen waar wij mee aan de slag willen gaan zijn:

-       Energie bespaar mogelijkheden onderzoeken en implementeren
-       Nationale bezorging met groen vervoer aanbieden
-       Helemaal plastic vrij zijn in onze verpakkingen
-       Nog meer recyclen
-       Watergebruik verminderen
-       Elektrisch rijden
-       Oplossing voor de koffiebekers

Coffeelicious & Duurzaamheid

Samenwerking met St. Philadelphia Zorg

Met de deelnemers van Philadelphia pakken wij onze mooie postpakketten in. Samen zorgen wij dat de mooiste pakketjes door heel Nederland verzonden kunnen worden. Voornamelijk tijdens de feestdagen en voor grote B2B bestellingen. Inmiddels hebben wij tienduizenden pakketjes samen ingepakt en het blijft een feestje. Niet alleen helpen de deelnemers ons met inpakken, maar ook maken ze de mooiste cake toppers, scone cutters en vaasjes voor ons in hun Lab.

Lokaal inkopen

Bij het selecteren van onze ingrediënten streven we naar lokale, biologische en seizoensgebonden producten. Door samen te werken met lokale boeren en producenten kunnen we niet alleen de versheid van onze gerechten garanderen, maar ook de CO2-uitstoot verminderen die gepaard gaat met het transporteren van voedsel over lange afstanden. Bovendien ondersteunen we zo de lokale economie en dragen we bij aan het behoud van landbouwgrond.

Plastic

Kom jij bij onze breakfast & lunchroom iets eten of to go halen? Dan zul je zien dat wij vrijwel niet meer met plastic producten werken. Voor onze breakfast & lunchroom gebruiken wij herbruikbare borden, bestek en glazen. Voor de to go producten is vrijwel alles van papier! Van onze bekers en rietjes, tot de zakjes en bakjes voor to go lekkernijen. We zijn nog niet helemaal plastic vrij maar zijn hard bezig om dit te realiseren!

 

Voedselverspilling

We streven ernaar om zo min mogelijk eten weg te gooien en maken gebruik van creatieve manieren om ingrediënten te hergebruiken in nieuwe gerechten. Op die manier verminderen we niet alleen de hoeveelheid afval die we produceren, maar zorgen we er ook voor dat er geen waardevol voedsel verloren gaat. Bij het samenstellen van ons menu focust onze chef Joan zich op variatie in gerechten en daarbij hergebruiken van ingrediënten. Dit is voor Joan niet alleen een leuke uitdaging om creatief te zijn met onze broodjes maar ook een must om onze voedselverspilling te verminderen. Daarnaast kun je bij ons Too Good To Go boxen ophalen aan het einde van de dag. Veel van onze lekkernijen gaan langer mee dan dat wij ze op de toonbank kunnen zetten. Via dit kanaal geven wij onze lekkernijen als het waren een tweede leven! In onze breakfast & lunchroom vinden wij lekker eten belangrijk. Onze porties kunnen daardoor als groot worden gezien door onze gasten. Daarom bieden wij altijd doggybags aan wanneer we zien dat een lekkernij niet op is gegaan. Zo kunnen onze gasten thuis nog een keer van Coffeelicious genieten! Als laatst maken wij donaties aan de voedselbank wanneer wij bijvoorbeeld producten overhebben.

Dierlijke Producten

Wij geloven erin dat niet ieder gerecht of drankje alleen lekker kan zijn wanneer er dierlijke producten in zijn verwerkt. Sinds dag één bieden wij al vegetarische opties aan en onze kaart heeft een slag gemaakt naar steeds meer vegetarische en vegan ontbijt- en lunchgerechten. Daarnaast is het voor al onze koffies mogelijk om de melk te vervangen met havermelk. De latte art wordt er dan zeker niet minder mooi op! Leuk om te weten, onze bakmixen zijn ook geschikt om tot een vegan eindproduct te bereiden.