E-magazine Nr4 - Interview Peter Buitenhuis

 
COF_NieuwsbriefNR4_Template_Balken_1000px2.png
peter_buitenhuis

Ieder jaar weer staat Fiona’s vader met veel plezier op de kerstmarkt. Vanaf dat Coffeelicious 6 jaar geleden haar deuren opende staat Peter al op de Kerstmarkt om zijn dochter te helpen.

Wat vindt u zo leuk aan de kerstmarkt hier in Dordrecht?
De Kerstsfeer, de mensen en het Coffeelicious team.  De sfeer is gemoedelijk in de stad. Er brandt overal Kerstverlichting en je hoort overal Kerstmuziek. Je ziet ook dat de mensen er zin in hebben en genieten van alle pracht en praal. Coffeelicious heeft het die dagen nog drukker dan normaal. Waar ik van kan genieten is de bevlogenheid van alle medewerkers van Coffeelicious. Het is letterlijk één TEAM.

Wat verkoopt u op de kerstmarkt?
We staan in de tuin van het Museum Huis Van Gijn waar wij ook het restaurant runnen. Er lopen letterlijk duizenden mensen door deze prachtige tuin die aangekleed is in Kerstsfeer. Onze barista’s maken de lekkerste koffie, cappuccino, latte, chocolademelk, etc. Daarnaast verkopen we heerlijke millionair’s shortbread. De mensen voelen zichzelf even “rijk” als ze hiervan genieten. Sommigen komen wel vier keer terug en nemen dan nog een zak vol shortbread mee naar huis.

coffeelicious_kerstmarkt

Wat doet u nog meer voor Coffeelicious?
Sinds Coffeelicious 6 jaar geleden haar deuren heeft geopend in de Wijnstraat 182 , Dordrecht, is er geen dag bij ons thuis voorbij gegaan dat Coffeelicious ter sprake kwam. Mijn echtgenote Joan is van het eerste uur en buiten mijn eigen werk werd ik er ingezogen. Van Kerstmarkt tot Wantijpop. Van boodschappen halen op de bakfiets tot het meehelpen bij de afsluiting van de dag. Op het moment dat Coffeelicious Rotterdam ter sprake kwam, ben ik ook in het familiebedrijf gestapt en was verantwoordelijk voor het financieel- administratieve domein. Dit heb ik gedaan tot 1 januari 2018 en ben er weer “uitgestapt”. Mijn huidige rol is nu op de achtergrond gevraagd – en ongevraagd advies geven.  Fysiek ben – en blijf ik betrokken bij de Kerstmarkt en Wantijpop.

Hoe intensief bent u bij Coffeelicious betrokken?
Direct minimaal. Tussen mijn oren dagelijks omdat mijn echtgenote Joan er nog volledig bij betrokken is in haar rol als ‘chef Joan”

Hoe vier jij zelf de kerstmis?
Kerstmis vier ik sinds ik met Joan ben getrouwd (1979) thuis. Joan is van Ierse afkomst en daar wordt het groots gevierd. Met o.a. cadeaus en een traditioneel Kerstdiner. We zijn met z’n tweeën begonnen en deze Kerst zitten we met twaalf personen aan tafel. Joan, ik, onze drie kinderen met partners en vier kleinkinderen. Geweldig.

Bakt Chef Joan thuis heel de dag lekkere taartjes voor jou?
Vroeger wel haha. Ik klaag niet. Nu bakt ze thuis ook veel maar dat is voor de zaak als ze nieuwe taarten, cupcakes en nog veel meer lekkers aan het uitproberen is voor Coffeelicious. Het is onvoorstelbaar hoe creatief zij is om van niets iets moois maar ook zo lekker te maken. Ik mag dan altijd dienen als “proefkonijn”.

 
Eva Selij