E-magazine Nr11 - Interview Marc & Fiona Stöger

 
COF_NieuwsbriefNR11_Template_Balken_1000px2.png
COF_NieuwsbriefNr11_Marc.jpg

Een kort interview met Marc en Fiona Stoger zonder dat zij de antwoorden van elkaar weten. 
 
Fiona Stöger, mede eigenaresse van Coffeelicious.

Marc Stöger, mede eigenaar van Coffeelicious.

 
Wat doe je zoal voor Coffeelicious?
Fiona:
Ik hou me vooral bezig met de marketing en met de drankjes. Ik geef dagelijkse leiding aan de shopmanagers en voor de rest bemoei ik mij te veel met iedereen, haha.
 
Marc:
Eigenlijk alles achter de schermen; denk aan de behandeling van facturen en salarissen, HR, inkoop, vergunningen, ga zo maar door. Ook help ik bij het opstarten en begeleiden van nieuwe projecten.

Wat voor een studie heb je gedaan voordat je Coffeelicious startte?
Fiona:
Ik heb Management Economie en Recht aan de Avans te Breda gestudeerd. Dat heeft mij een basis gegeven voor het ondernemerschap.

Marc:
Ik heb Commerciële Economie gestudeerd aan Avans te Breda.

Hoe ziet jouw dag eruit?
Fiona:
Ik zet mijn wekker altijd erg vroeg. Rond 4 uur of 5 uur. Dan help ik met het opstarten van de zaak of ik ben bezig met marketing en administratie achter mijn laptop. Daarna gaan wij Harvey verzorgen tot de oppas er is of hij naar het kinderdagverblijf gaat. Meestal ga ik daarna naar kantoor of naar één van de locaties toe. Ik probeer in de ochtend altijd af te maken wat prioriteit heeft en de rest van de dag wordt vaak voor mij ingevuld. Om 5 uur los ik de oppas af of ik heb Harvey opgehaald om 4uur bij het kinderdagverblijf. Dan ga ik meestal boodschapjes doen met Harvey een gaan we samen koken. Na het eten start zijn avondritueel. Wanneer hij op bed ligt pak ik meestal een glas wijn en ga ik Netflix kijken met Marc of spreek ik af met vrienden. Rond 11 uur probeer ik meestal weer te gaan slapen.

Marc:
Ik zet mijn wekker altijd vroeg. Dan help ik mee bij het opstarten van Coffeelicious. Wanneer Harvey wakker wordt verzorgen Fiona en ik hem en brengen wij hem naar het kinderdagverblijf. Daarna ga ik naar kantoor tot het eind van de dag. Dan is het avondeten, Harvey verzorgen en naar bed brengen. Daarna kijk ik meestal met Fiona nog wat op Netflix.

Denk je dat Harvey jullie later op gaat volgen?
Fiona:
Nou, dat weet ik wel zeker, haha. Coffeelicious is bij Harvey met de paplepel ingegoten. Hij helpt mij nu al met alles. Dat leidt wel eens tot grappige situaties aangezien hij 3,5 jaar jong is.

Marc:
Hij is helemaal gek van koken, bakken en alles wat met Coffeelicious te maken heeft. Je zou denken van wel, maar hij mag natuurlijk alles doen wat hij zelf wil.

Welke werkzaamheden vind jij het allerleukst om te doen?
Fiona:
Ik vind de afwisseling tussen marketing en in de zaak werken het allerleukst. Wanneer ik in de zaak werk vind ik het super leuk om barista en gastvrouw te zijn. Ook vind ik bakken leuk, maar soms is in de spoel werken met mijn verstand op nul ook heerlijk!

Marc:
Toch wel bakken. Verstand op 0 en taarten bakken. Of het bedienen van de gasten.

Hoe zagen jouw eerste weken als Coffeelicious eigenaar eruit?
Fiona:
De eerste weken leefde we een beetje in een roes. We hadden net de verbouwing van de zaak en van onze woning achter de rug. Marc was afgestudeerd op de dag dat Coffeelicious haar deuren opende. Dus ik denk dat ik deze periode een beetje in een roes heb geleefd. Vooral als ondernemerschap nieuw is ben je nog aan het zoeken wat er opgepakt moet worden. Je wilt gewoon goed en glansrijk de dag door komen.

Marc:
Ik had mijn fulltime baan destijds nog. Op de dag dat Coffeelicious opende moest ik ook nog mijn scriptie verdedigen. De weken hierna startte ik vroeg op, ging vervolgens door naar mijn eigen werk tot 5 uur. Dan vroeg ik of er nog iets van boodschappen gehaald moesten worden. Op vrijdagmiddag, zaterdag en zondag werkte ik ook voor Coffeelicious. De eerste twee jaar werkte ik dus standaard 7 dagen in de week. Mijn eigen fulltime baan en daarnaast werkte ik dus ook bij Coffeelicious.

Voor welk Coffeelicious gerecht kunnen wij jou wakker maken?
Fiona:
Je kunt mij wakker maken voor Scones. Vooral als mijn moeder ze heeft gebakken want dan zijn ze super fluffy. Ik eet ze het liefst met roomboter en lemon curd. Als ik dan toch wakker ben, dan heb ik daar heel graag een cappuccino, een zwarte thee met melk, een cortado en een detox sapje bij. Ik drink graag alles tegelijk en achter elkaar.

Marc:
Ik denk toch wel de pancakes.

Wat is jouw droom voor Coffeelicious?
Fiona:
Mijn droom is dat heel Nederland Coffeelicious kent. Dat producten van ons in de schappen liggen bij bijvoorbeeld de Albert Heijn en dat we 10 vestigingen hebben.

Marc:
Ik wil gewoon dat we landelijke dekking hebben, overal in Nederland zitten en een paar vestigingen in het buitenland. Dat we een eigen productlijn hebben die we online en in supermarkten verkopen.

Hoe is het om met je familie samen te werken?
Fiona:
Dat is over het algemeen extreem leuk. Soms ook uitdagend omdat je naast zaken partners ook privé relaties hebt. Ik ben er zeker van overtuigd dat Marc en mijn moeder mij heel vaak achter het behang willen plakken. Mijn broertje niet … denk ik hahaha!

Marc:
Voor en nadelen.

Vertel ons iets over jou dat niemand weet…
Fiona:
ik ben vroeger als salarisadministrateur begonnen en heb aansluitend 4 jaar als accountmanager gewerkt bij familiebedrijf Driessen HRM Payrolling.

Marc:
Ik was Nederlands kampioen atletiek.

Ben jij beter in taarten bakken of koffie zetten?
Fiona:
Ik denk dat ik beter ben in koffie zetten, al vind ik taarten bakken stiekem wel heel leuk.

Marc:
Taarten bakken.

Wat is dagelijks je grootste uitdaging?
Fiona:
Om niet in slaap te vallen!

Marc:
Werk en privé goed in balans te houden.

Hoe vind je het om boven de zaak te wonen?
Fiona:
Ik ben oprecht dankbaar om boven de zaak te wonen omdat ik daardoor de kans krijg om Harvey heel veel te zien. De keerzijde is wel dat je eigenlijk altijd aan het werk bent.

Marc:
Voor- en nadelen. Voordelen zijn dat je altijd weet wat er speelt, je bent altijd in de buurt en hebt goed contact met de gasten. Nadeel is dat het dag en nacht door gaat, je bent nooit klaar met werken.

 
Eva Selij