E-magazine Nr1 - Interview Hoofd Barista Ben

 
COF_Nieuwsbrief_Nr1_Balk_Interview_1000px.jpg

Ben, hoe lang werk jij al bij Coffeelicious en wat is jouw functie?

Mijn functie bij Coffeelicious is Hoofdbarista en ik ben al weer 4 jaar in dienst bij Coffeelicious, wat gaat de tijd toch hard.

Wat betekent koffie voor jou? 

Koffie betekent leven voor mij, zonder koffie ben ik niet vooruit te branden. 

Jouw passie is zelfs vereeuwigd op je arm, vertel daar over.

Voordat ik aan de slag ging als barista was ik al een beetje verslaafd aan de koffie en de cafeïne, hoe meer ik er mee werk, hoe mooier ik het ga vinden, en wat is er nou een mooiere manier om dat te vereeuwigen op mijn arm.

Aan de binnenkant van mijn arm heb ik een espressopotje met 3 koffiebonen en de koffieplant met de bloemen en de besjes, iedereen ziet wat dat betekent. Op de andere kant van mijn onderarm heb ik het scheikundig symbool voor cafeïne.

Je bent genomineerd voor Mr. Tatoo, vertel!

Klopt, het is begonnen met een grap, er was op Facebook een oproep om je aan te melden voor een ‘tattoo wedstrijd’ waarbij je een reis naar Miami kunt winnen, je moest wat foto’s van je zelf en je tattoos insturen. 

Zo gezegd, zo gedaan, ik heb de foto’s opgestuurd en toen was het wachten. Na een paar maanden kreeg ik ineens bericht dat ik bij de selectie zat, ik was aangenaam verrast. 

Nogmaals, ik deed mee puur voor de fun en ik had niet gedacht dat ik daadwerkelijk in de finale zou staan. Na een paar rondes en heel veel afvallers zat ik bij de laatste 22 en die gingen door naar de finale. Zaterdag 3 november is de finale en dan “strijden” we voor de titel Mr/Miss Tattoo 2019.

Je staat bij Coffeelicious bekend als ‘de vrolijke barista’, herken je dat?

Leuk dat ik daar om bekend sta, ik ben inderdaad een vrolijke vogel, ik probeer ook altijd mijn vrolijke en positieve energie over te stralen naar de gasten en het personeel.

Voor welk gebakje mogen wij jou wakker maken?

Mijn favoriet is toch stiekem wel de cheesecake, maar eerlijk gezegd zijn alle taarten heerlijk, dus elk stukje is welkom. 

Wat moeten we nog weten over jou?

Als je alles wil weten kunnen we een boek uitbrengen haha. Naast de koffie houd ik me bezig met mijn hobby en dat is auto’s. Ook heb ik een hele lieve vrouw thuis die mij altijd steunt en we hebben een hele lieve Franse bulldog thuis die ook de nodige aandacht vraagt.

Verder hoef ik me niet te vervelen, stilzitten kan ik toch niet dus ik vind altijd wel wat te doen. Mocht je meer willen weten mag je me dat altijd vragen, ik sta altijd open voor een praatje.

coffeelicious_healthylattes
 
Eva Selij