E-magazine Nr19 - Interview Barista Shanice

 
COF_NieuwsbriefNR19_Template_Balken_1000px2.png
COF_NieuwsbriefNr19_Shanice.png

Stel jezelf voor…
Hoi! Ik ben Shanice. Ik ben 21 jaar oud en ik woon in Dordrecht. Ik ben werkzaam in alle Coffeelicious vestigingen maar m’n vaste plekje is in de Wijnstraat.

Wat studeer je?
Ik studeer Facility Management aan de Hogeschool in Rotterdam. Kort gezegd leer ik verantwoordelijk te zijn voor ondersteunde processen in een organisatie, zoals catering of beveiliging. Dus eigenlijk zorg je ervoor dat het werken binnen een organisatie aangenamer wordt.

Wat zijn jouw favoriete werkzaamheden bij Coffeelicious?
Ik vind eigenlijk de afwisseling erg leuk. De ene dag in de bediening, iedereen het naar hun zin te maken en dan de volgende dag de keuken doen. Als ik zou moeten kiezen vind ik koffie maken het allerleukste.

Waar ligt jouw passie?
Mijn passie ligt bij de koffie. Ik heb 3 jaar geleden mijn barista certificaat behaald en dit doe ik nog steeds met veel plezier. Sindsdien vind ik het dus ook heel leuk om lekkere koffie te maken voor de gasten.

Ik vind het erg leuk dat we om de twee maanden koffie bonen testen en deze probeer ik dan altijd lekker op smaak te krijgen. Daarnaast vind ik latte art ook super leuk. Ik kijk ook altijd veel filmpjes op Instagram voor nieuwe inspiratie.

Hoe heb je Coffeelicious gevonden?
Toen ik 14 was opende Marc en Fiona Coffeelicious (2012). Ik kwam toen vaak met mijn broertje en moeder koffie drinken en vond het zo’n leuk zaakje dat ik er graag wilde werken. Helaas was ik toen nog te jong en werd ik niet meteen aangenomen. Ik ben altijd in contact gebleven met Marc en Fiona en zodra ik 15 was mocht ik meteen aan de slag bij Coffeelicious. Ik begon toen in de spoel en ben doorgegroeid van bediening naar barista.

Als echte koffieliefhebber, van welke koffie denk jij “deze is underrated”?
De flat white denk ik, vaak zijn mensen op zoek naar iets sterkers dan een cappuccino en weten dan niet wat ze moeten kiezen. De flat white is mijn favoriete koffie en hier de perfecte oplossing voor. Dit is een dubbele espresso met melk en een dun laagje melkschuim. Bij Coffeelicious wordt het ook nog eens geserveerd in een glas dat erg lekker drinkt.

Wat moeten mensen echt proberen als ze bij Coffeelicious komen?
De morning glory, want dan heb je de pancakes én de scones, deze zijn beide super lekker.

Wat vind je leuk om te doen buiten je werk om?
In mijn vrije tijd geniet ik er van om met mijn vriendinnen een lekker drankje te doen, lekkere gin en tonic te drinken, haha. Ook speel ik piano en speel ik al sinds ik 7 jaar ben hockey bij DMHC in Dordrecht. Hiervoor speel ik ook wedstrijden.

 
Eva Selij