E-magazine Nr7 - Interview Barista Michel

 
COF_NieuwsbriefNR7_Template_Balken_1000px2.jpg
COF_NieuwsbriefNr6_Michel.png

Ik ben Michel de Deugd, ben 27 jaar oud en kom uit Dordrecht. Ik ben vader van Jovie en hij is 2 jaar oud, ik werk nu 12 jaar in de horeca en bijna anderhalf jaar voor Coffeelicious. Ik heb een hoop in het buitenland gewerkt maar nu we echt een groeiend gezin zijn hebben we besloten om vastigheid te zoeken in Nederland. Graag kijk ik voetbal en spendeer ik tijd met mijn gezin, dan spelen we samen en dat kan niet gek genoeg.

Ik werk nu anderhalf jaar voor Coffeelicious. Ik ben met Coffeelicious in contact gekomen door mijn vriendin. Zij ging al vanaf dag 1 geregeld naar Coffeelicious en heeft mij aangestoken. Eenmaal daar voelde ik me zo fijn en vond ik alles zo lekker dat ik hiervoor MOEST werken.

Ik heb de opleiding Zelfstandig werkend kok niveau 3 doorlopen en mijn diploma behaald. In mijn familie hebben velen affiniteit met de horeca, zowel voor als achter de bar. Grappig is eigenlijk dat ik met mijn ogen dicht een vinger heb gelegd op een beroepenkrant en op het woordje horeca ben uitgekomen. Nu ik weet hoe leuk de horeca is ben ik super blij met de uitkomst.

Mijn eerste werkdag was geweldig, dat was op een vrijdag in Dordrecht. Iedereen die Coffeelicious kent weet hoe druk het is op vrijdag in de Wijnstraat dus ik ben goed in het diepe gegooid. Nu vind ik dit gelukkig alleen maar fijn en is het een manier om je gelijk goed te bewijzen. Ik stond in de keuken en heb denk ik voor een life-time aan “Panini Kip” bereid die dag, haha! Sinds de start heb ik me vooral ontwikkeld op management gebied. Hierbij word ik goed ondersteund door het directie team.

Ik ben manager geworden mede door mijn inzet en kennis maar ook dankzij een gelukje. Onze vorige manager had de keuze gemaakt om lekker in het zonnetje op Mallorca te gaan werken dus kwam er een plekje vrij voor mij om door te schuiven.

Mijn passie ligt eigenlijk niet bij één specifiek ding. Ik denk het meest toffe aan mijn baan is dat ik een beetje proef van alle dingen die gebeuren in een lunchroom zoals de keuken, barista, bediening, aansturen en het oplossen van problemen. Het fijnste gevoel is wanneer iedereen gelukkig de deur uit gaat en wij daar voor gezorgd hebben als een team. 

Mijn kwaliteiten in de keuken zijn plannen, snelheid en het mooi maken van de gerechten. Ook zorg ik altijd voor een schone werkplek en breng ik dit over aan mijn collega’s. Het belangrijkste voor mij is dat elke keer wanneer er iemand een broodje bestelt ze weer versteld staat hoe mooi en lekker het is.

 
Eva Selij