E-magazine Nr17 - Interview Barista Koosje

 
COF_NieuwsbriefNR17_Template_Balken_1000px2.png
COF_NieuwsbriefNr17_Koosje.png

Stel jezelf voor…
Hoi, ik ben Koosje, 28 jaar en woon in het centrum van Dordrecht met mijn man Tommy en twee katten Kees en Suzie Q. Ruim een halfjaar ben ik nu werkzaam bij Coffeelicious op de Wijnstraat in Dordrecht.

Wat voor studie heb je gedaan?
Ik ben na de havo naar de kunst academie gegaan in Breda waar ik beeldende kunst heb gestudeerd. Daarna ben ik geswitcht van studie en heb ik nog een korte tijd HBO kunstzinnige therapie gestudeerd. Daarnaast heb ik vanaf mijn 16e in de horeca gewerkt en daar bleek toch mijn hart te liggen. Om deze reden heb ik naast mijn werk een eenjarige HBO studie hotel- en eventmanagement gevolgd. Momenteel ben ik bezig met een opleiding tot biersommelier.

Hoe ben je bij Coffeelicious terecht gekomen?
Ik kwam zelf als gast al graag bij Coffeelicious vanwege de lekkere broodjes, taartjes en natuurlijk de koffie. Toen ik op zoek was naar een meer regelmatige baan, na receptioniste te zijn geweest in een hotel, kwam ik via een oud-collega bij Coffeelicious terecht.

Wat is jouw passie?
Zoals ik al vertelde ben ik bezig met een opleiding tot biersommelier. Ik vind het heel erg leuk om meer te leren over bier. Ook mijn kennis over koffie heb ik kunnen verbreden door Coffeelicious.

Wat zijn je favoriete werkzaamheden?
Het allround zijn binnen Coffeelicious vind ik het allerleukst! Zo begon ik in de service, daarnaast kreeg ik de mogelijkheid om mijn barista certificaat te halen en help ik af en toe mee in de keuken. Op korte termijn zal ik meer in de back office te vinden zijn, hier kijk ik ook erg naar uit!

Wat zou je graag nog willen leren binnen Coffeelicious?
Het werken achter de schermen, wat ik dus binnenkort ga doen op kantoor. Ook wil ik mijn latte art nog verbeteren!

Wat moeten mensen echt proberen van de Coffeelicious kaart?
Ik ben zelf gek op brie dus de panini Coffeelicious blijft mijn favoriet, overigens voor mij zonder bacon want ik eet geen vlees. Daarnaast, van de zoetigheden, de worteltaart. Deze taart was tevens mijn bruidstaart, hmm!

Wat zijn je hobby’s buiten werk?
Ik bootcamp twee keer in de week in de buitenlucht. En ik dans al jaren Modern-jazz, niks professioneels hoor, puur voor de lol. Ik houd heel erg van muziek dus ik ga regelmatig naar concerten en één keer per jaar naar een meerdaags festival samen met een grote groep vrienden.

Schermafbeelding 2019-06-24 om 12.04.29.png
 
Eva Selij