E-magazine Nr21 - Interview Barista & Chef Suzanne

 
COF_NieuwsbriefNR21_Template_Balken_1000px.png
COF_NieuwsbriefNr21_Suus.png

Stel jezelf voor…
Ik ben Suzanne de Mie, 52 jaar, wonend in het centrum van Dordrecht.

Hoelang werk je al voor Coffeelicious?
Ik werk nu iets meer dan 4 jaar voor Coffeelicious.

Hoe ben je bij Coffeelicious terecht gekomen?
Ik werkte bij de buurman Strada del Vino en 2 van mijn collega's waren al voor Coffeelicious gaan werken. Zij hadden het enorm naar hun zin en was eigenlijk een beetje jaloers. Toen kwam Wim, een van de collega's, mij vertellen dat Coffeelicious op zoek was naar een collega voor het Museum " 't Hof van Nederland" en ben er direct op afgegaan.

Je werkt al lang in de horeca, hoe verschilt Coffeelicious van andere horeca gelegenheden
Verschil tussen andere horeca gelegenheden of Coffeelicious. Geen!

Ik heb altijd in restaurants gewerkt, zelfs mijn eigen restaurant gehad. Er zit geen verschil in. Het gaat om service en kwaliteit en Coffeelicious gaat voor beiden, daarom is het ook zo leuk om hier te werken en hier het beste uit te halen.

Wat zijn jouw favoriete werkzaamheden?
Moeilijk om te vertellen wat mijn favoriete werkzaamheden zijn. Gast vrouw is echt wel mijn steel, maar door de tijd heen heb ik andere werkzaamheden ook ontwikkeld, de koffiemachine en een stukje keuken, dit vind ik ook leuk.

Wat is jouw hidden talent?
My hidden talent. Ik denk wel, waar ik ook sta achter de koffiemachine in de keuken, ik weet precies wat er moet gebeuren en wat we in de gaten moeten houden. Ook al sta ik zelf niet als gastvrouw, trouwens dat ben je altijd. Oja, haha, appeltaart maken, nooit van mijzelf verwacht maar daar ben ik best goed in geworden. 

Welk gerecht of drankje moeten mensen echt proberen bij Coffeelicious en waarom?
Ik denk dat je allround moet genieten, dus eerst een broodje mijn favoriet is de Panini Coffeelicious en een lekker vers sapje en daarna een lekker stukje Cheesecake of appeltaart met slagroom en een cappuccino.

Wat vind je leuk om in je vrije tijd te doen?
Sinds enkele jaren heb ik Ouddorp en omstreken ontdekt en heb het daar enorm naar mijn zin, even uit de drukte en m'n kop leegmaken. Dus als het mogelijk is ben ik daar. Of gezellig lunchen en shoppen natuurlijk. 

 
Eva Selij