E-magazine Nr8 - Interview Assistent Shopmanager Felicia

 
COF_NieuwsbriefNR8_Template_Balken_1000px2.jpg
COF_NieuwsbriefNr8_Felicia.jpg

Felicia is assistent shopmanager, ze werkt 38 uur in de week en is het gezicht van Coffeelicious in Dordrecht. Felicia is allround, ook is zij het aanspreekpunt voor de gasten. Felicia is een echte topper in de bediening.

Stel jezelf eens voor…
Hi! Mijn naam is Felicia en ik werk sinds augustus 2017 bij Coffeelicious aan de Wijnstraat in Dordrecht.

Heb je gestudeerd voor dit beroep?
Ik heb geen horeca gerelateerde studie gevolgd. Eigenlijk heb ik iets totaal anders gestudeerd, namelijk Kunstgeschiedenis. Ik houd heel erg van alle kunstuitingen maar ik bleef naast mijn studie altijd van mijn baantje in de horeca houden. Op deze manier ben ik verder in dit wereldje gerold, Inmiddels heb ik 8 jaar horeca ervaring en blijf ik het nog steeds een uitdagend vak vinden.

Kun jij je nog herinneren hoe jouw eerste werkdag er uit zag? Waarin ben je gegroeid en ontwikkeld?
Mijn eerste werkdag was echt totale chaos voor mij, haha. Ik werd onwijs in het diepe gegooid en in de bediening gezet. Toch bleek deze ‘inwerkmethode’ succesvol voor mij. Ik werk goed onder druk en denk graag in efficiënte oplossingen. Het kan bij ons sowieso op de vloer gigantisch druk zijn dus het was meteen een goed voorproefje op wat nog komen zou. Toen ik net kwam kijken ben ik begonnen in de bediening, een paar maanden later heb ik mijn barista certificaat behaald. Sinds vorig jaar heb ik ook de keuken een beetje onder de knie gekregen, echter merk ik toch dat mijn passie in direct contact met de gast ligt.

Waar ligt jouw passie?
Werken bij Coffeelicious kent verschillende aspecten; service, koffie, broodjes bereiden en bakken. Ik ken eigenlijk van elk aspect wel de kleine kneepjes, maar toch ligt mijn passie in de bediening. Het geeft een ontzettend voldaan gevoel om een bijdrage te leveren aan de fijne tijd die gasten bij ons hebben vanaf het moment dat ze binnenstappen tot aan het moment dat ze weggaan. Ik vind het heerlijk om te horen en te zien als mensen vertellen dat alles naar wens was en graag nog een keer bij ons terugkomen. Mijn doel is iedere dag weer dat gasten met een glimlach de deur uitgaan.

Hoe ben je assistent shop manager geworden?
Voor deze functie ben ik gevraagd nadat ik een aantal maanden werkzaam was bij Coffeelicious. Ik vind het een eer om deel uit te maken van het management team van Coffeelicious. Maandelijks komen wij bij elkaar om de gang van zaken te bespreken en nieuwe dingen te bedenken voor alle shops. 

Heb je nog ambitie om in het bedrijf door te groeien?
Elke dag bevat wel een klein leermoment, bijvoorbeeld over hoe je iets in een bepaalde situatie een volgende keer beter of anders aan kan pakken. Dit zijn uiteindelijk fijne momentjes, want dit zorgt ervoor dat je de volgende keer misschien net iets efficiënter kan werken of nog meer service kan bieden aan de gasten. Dit maakt het werk ook uitdagend, omdat je iedere keer voor een andere situatie zal staan. Het lijkt me erg leuk om binnen het bedrijf mijn skills in de bediening te blijven ontwikkelen en dit door te geven aan de rest van het personeel.

Wat zijn jouw hobby’s buiten je werk om?
Buiten mijn werk om houd ik er van om totaal te ontspannen door middel van yoga, heel veel Netflix series kijken en samen te zijn met mijn vrienden en familie. Ook ben ik dol op films, reizen, schilderen en koken.

Coffeelicious_Dec2018_ph.ChristineReehorst_41.jpg
 
Eva Selij