E-magazine Nr13 - Interview Arie de Eierboer

 
COF_NieuwsbriefNR13_Template_Balken_1000px2.png
COF_NieuwsbriefNr13_Arie.png

Zoals jullie inmiddels weten heeft Coffeelicious nauwe samenwerkingen met plaatselijke leveranciers.

Deze week in ons Interview: de Dordtse eierkoning Arie de Deugd! Iedere week levert Arie ons verse eieren.

Hoelang doet u dit werk al?
Nou eigenlijk doe ik dit werk al mijn hele leven. Toen ik 5 jaar was ging ik al met mijn vader mee op pad, we gingen iedere dag samen eieren rapen in het kippenhok.

Wanneer is het bedrijf opgericht?
Ons bedrijf bestaat al een hele tijd, ongeveer 57 jaar geleden werd het opgericht door mijn vader. Hij had destijds een tuinderij in Dubbeldam en is toen naast het verbouwen van groente, ook kippen gaan houden.

Moet je even voor je zien… mensen uit de stad kwamen toen zelfs helemaal eieren bij ons halen, we hadden een zelfgemaakt bordje langs de Haaswijkweg geplaatst “VERSE EIEREN TE KOOP”. Eierdoosjes waren er toen nog niet, bovendien kwamen de meeste mensen op de fiets, ze brachten toen oude kranten mee waar de eieren werden ingerold. Later zijn we gaan bezorgen en hebben we verder uitgebreid.

Hoelang levert u al eieren aan Coffeelicious?
Vanaf dat Coffeelicious geopend is mogen wij al eieren leveren. 

Hoe vind je de samenwerking met Coffeelicious?
De samenwerking is erg prettig. Het contact met Fiona en Marc is geweldig. Ook het personeel straalt altijd gezelligheid uit!

Levert u door heel Nederland?
Ja, wij leveren door heel Nederland.

Heeft u zelf kippen?
Sinds de onteigening van de tuinderij en de kippenfarm in Dubbeldam, betrekken wij de eieren rechtstreeks van dezelfde boer. Dat betekent dat de eieren die in het weekend worden gelegd, dinsdag al bij ons zijn.

Wat voor soort eieren levert u?
We doen mee aan de Maatlat Duurzame Veehouderij zodat diervriendelijkheid, kwaliteit en milieubewustheid vanzelfsprekend zijn.

Hoeveel eieren verkoopt u (ongeveer) per jaar?
Wij verkopen ongeveer 850.000 eieren per jaar.

Wat doet u het liefst in uw vrije tijd?
In de zomer gaan we vaak varen rondom Dordrecht. Ook wandelen we graag door onze eigen stad en drinken dan natuurlijk een heerlijk bakje koffie bij Coffeelicious.

 
Eva Selij