Coffeelicious

Coffeelicious is een populaire lunchroom en serveert niet alleen overheerlijke Britse en Hollandse ontbijt- en lunchgerechten, maar heeft zich ook gespecialiseerd in de kunst van het koffie maken.

Over koffie gesproken ... Coffeelicious is gekozen tot de nummer 1 van de Koffie Top 100 2014 en heeft gemiddeld een 9.5 gekregen voor haar koffie van het AD KOFFIETEST!.  Hun cappuccino, gemaakt met de bonen van Goppion werd zelfs beloond met een 10.  Bij hun bezoek aan Dordrecht dit jaar was ook het Koningshuis onder de indruk van de heerlijke koffie. 

Alles wat bij Coffeelicious over de toonbank gaat, is huisgemaakt. Verras je daarom niet als je veel werknemers achter de balie ziet staan, die zijn druk bezig met het bereiden van sausjes, taartjes, broden, scones etc.

Er zijn heel veel taarten in glazen stolpen te vinden op de toonbank van Coffeelicious want het draait bij Coffeelicious om 2 dingen: Koffie en Taart. Van beide wordt evenveel verkocht.

Alles bij Coffeelicious straalt een ongedwongen sfeer uit. Of dit nu komt door het jonge, gastvrije team, een stralende Barista's die vol passie cappuccino's, espresso's en koffies maakt of bakkers die vanuit de open keuken met het bakken van alle taarten de meest verrukkelijke geuren door Coffeelicious verspreidt, een ding is zeker de gasten van Coffeelicious komen hier helemaal tot rust.

Op 1 maart opende Coffeelicious haar deuren ook in Rotterdam aan de Nieuwe Binnenweg 174.

 

 

Meer informatie

Hightealicious

Verborgen achter een stijlvolle gevel is het unieke Patriciërshuis te vinden. De authentieke stijlkamers zijn ingericht met originele meubels in Louis XVI-stijl.

Heel bijzonder is de Maaskamer met een indrukwekkend uitzicht op het meest bevaren drierivierenpunt van Nederland. In deze Maaskamer is sinds mei Hightealicious gevestigd.  

Met veel zorg is er speciaal voor Hightealicous een assortiment thee samengesteld. Deze thee vormt een harmonieuze combinatie met de verschillende zoetigheden, scones met jam & clotted cream en de hartige sandwiches die worden geserveerd bij een Hightea. 

Van woensdag tot en met zondag kunt u hier terecht voor een authentieke Hightea waarbij alle heerlijkheden met veel passie door het team van bakkers zelf wordt bereid. 

Bij een bezoek aan Hightealicious gaat u gevoelsmatig ver terug in de tijd. U waant zich in een ware paleis en wordt Koninklijk behandeld. U bent van harte welkom om de kamers van het Patriciërshuis te bezichtigen zodat u de middag extra feestelijk kan maken. 

 

 

 

Meer informatie

Museums

Op maandag 27 april 2015 is Museum Het Hof van Nederland geopend door de Koning en Koningin. Sinds de opening verzorgt Coffeelicious de horeca voor het museum en kunt u voor of na uw bezoek aan het museum genieten van de beste koffie van Nederland met onze huisgemaakte lekkernijen zoals de scones met jam and clotted cream, een sandwich, soep of huisgemaakte appeltaart.

Hieronder leest u over museum Het Hof van Nederland. De tekst is afkomstig van de website Het Hof van Nederland.

Het Hof van Nederland is onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van de stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis. Dit alles in een multimediale presentatie, waarin een fraaie selectie van objecten uit een omvangrijke Collectie Dordrecht wordt afgewisseld met interactieve toepassingen. 

op de Nederlandse taal en cultuur. Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het veertiende-eeuwse Dordrecht, op de Nederlandse taal en cultuur. Je beleeft de vroege Gouden Eeuw van het veertiende-eeuwse Dordrecht, als belangrijke stad van Holland. En je ontdekt 'Dordt' als de stad van Johan en Cornelis de Witt en als de stad van Watersnood en Biesbosch. Het Hof van Nederland is onmiskenbaar ook het verhaal van Nederland; de historie van de stad als staalkaart van de Nederlandse geschiedenis. Dit alles in een multimediale presentatie, waarin een fraaie selectie van objecten uit een omvangrijke Collectie Dordrecht wordt afgewisseld met interactieve toepassingen.

Meer informatie

Bakery

In Coffeelicious waren de taarten de afgelopen maanden bijna niet aan te slepen en met 2 nieuwe vestigingen op komst: een derde Coffeelicious in Rotterdam (open 1 maart) en een vierde Coffeelicious in museum Van Gijn (open 1 april) is de keuken in Coffeelicious aan de Wijnstraat in Dordrecht nu echt te klein om alle zoetigheden te bakken.

Dus goed nieuws voor alle taart liefhebbers van Coffeelicious de perfect lokatie voor de bakery is gevonden; Voorstraat 130 in Dordrecht! 

Hier bakken we ook alle taarten voor iedereen thuis. Je kunt dus per email of per telefoon een heerlijke Coffeelicious cake voor thuis bestellen bij Coffeelicious. Je kunt het vervolgens ophalen aan de Wijnstraat 182 in Dordrecht of aan de Nieuwe Binnenweg 174 in Rotterdam.

Meer informatie
  • © 2016 Coffeelicious